Comenia Script® – nové webináře!

S radostí vám představujeme nové formáty webinářů Comenia Script® , které jsou určené rodičům, ale také vedení škol. Oba webináře jsou zdarma.

Comenia Script® – psací písmo nejen pro děti – webinář pro rodiče

Webinář pro rodiče se koná 18. května od 18:00 hodin.
Autorka písma, Radana Lencová, nás uvede do pozadí vzniku nového školního psacího písma, které je postavené na principu jednoduchosti a čitelnosti, je moderní a současné. Představí jeho charakteristiku a základní prvky metodiky psaní, včetně didaktických materiálů, které navrhla. Prezentace bude provázena autentickými ukázkami písma dětí, které se účastnily pokusného ověřování Ministerstva školství ČR (2010–2012) a dalšími ukázkami rukopisů, které souvisí s tématem současné rukopisné písmo. V druhé polovině webináře bude prostor na dotazy.

Své místo na webináři si můžete rezervovat ZDE.

Comenia Script® – psací písmo nejen pro děti – webinář pro vedení škol

Tento webinář je určen vedení škol (zástupce pro 1. stupeň), které uvažují o použití písma Comenia Script. Autorka písma, Radana Lencová, nás uvede do pozadí vzniku nového školního psacího písma, které je moderní, současné, postavené na principu jednoduchosti a čitelnosti, a proto vhodné pro výuku písma v distančním režimu. Představí jeho charakteristiku a základní prvky metodiky psaní, včetně didaktických materiálů, které navrhla. Prezentace bude provázena autentickými ukázkami písma dětí, které se účastnily pokusného ověřování Ministerstva školství ČR (2010–2012) a dalšími ukázkami rukopisů, které souvisí s tématem současné rukopisné písmo. V druhé polovině webináře bude prostor na dotazy.

Akce se koná 20.5.2021 od 18:00 hodin.

Své místo si můžete rezervovat ZDE.

MgA. Radana Lencová, Ph.D.
Studovala na VŠUP v Praze (1994–2000), následně v doktorském studiu na stejné škole (2002–2005). Věnuje se grafickému designu a výtvarným experimentům kombinujícím písmo, světlo a tanec. V současné době se zabývá grafickou úpravou knih a volnou kaligrafií (projekt “Linie dechu”). Obdržela několik ocenění, např. Cenu Alfonse Muchy, Bienále Brno (1998), Nejkrásnější české knihy aj.