Den ve třídě Začít spolu ZŠ

Nejbližší termíny

Je nám líto, ale momentálně nejsou pro tento kurz žádné vypsané termíny. Pokud máte o kurz zájem, kontaktujte nás prosím.
ZaS centra – metodická centra Začít spolu

Den ve třídě Začít spolu v ZŠ

KOMU JE SETKÁNÍ URČENO:
všem učitelům 1. st. ZŠ, pracovníkům ve vzdělávání a dalším osobám, které mají zájem o vzájemnou inspiraci a učení, rozvoj svých profesních dovedností a sdílení zkušeností.

ANOTACE:
Nabízíme příležitost seznámit se s programem Začít spolu přímo ve třídách základní školy, která má s realizací tohoto programu zkušenosti. Budete mít možnost strávit celé dopoledne pozorováním způsobu práce vyučujících a dětí v ranním kruhu, triviu, centrech aktivit a hodnotícím kruhu. Po skončení pozorování ve třídě proběhne její reflexe a diskuze nad vybranými tématy. Po celou dobu návštěvy Vám budou k dispozici vyučující a metodička Step by Step ČR.

LEKTOŘI: Mgr. Petra Jurčová, Mgr. Michaela Thürová

KDE: 1. ZŠ Plzeň,  Západní 1597/18, Bolevec

DOTAZY:
email: petra.jurcova@sbscr.cz

MAXIMÁLNÍ POČET ÚČASTNÍKŮ: 12

Protiepidemická opatření

Při organizaci kurzů se řídíme platnými opatřeními MZ ČR a MŠMT. Vzhledem k tomu, že kapacita akce je méně než 20 osob, nemusí účastníci prokazovat splnění jedné z podmínek ONT  (očkování, nemoc, test),  V případě akce konané v prostorách škol, rozhoduje o pravidlech vstupu do vnitřních prostor sama škola. Prosíme vás proto, abyste byli připraveni v případě potřeby podstoupit na místě antigenní samotest. Zároveň prosíme, abyste v případě jakýchkoliv příznaků onemocnění přistupovali zodpovědně k rozhodnutí akci absolvovat. Případné storno poplatky vzniklé z důvodů akutního onemocnění budeme řešit individuálně. V současné chvíli  pravidla nařizují nosit po celou dobu pobytu ve vnitřních prostorách ochranné prostředky.

Lektoři

Mgr. Petra Jurčová
“Být učitelkou byl můj sen od mého prvního vstupu do školy. Svůj sen si začala plnit až po narození svého čtvrtého dítěte. Začala jsem při mateřské dovolené studovat denní studium na ZČU FPe v Plzni. Již v průběhu studia jsem začala učit na 1. základní škole v Plzni, kde učím stále. Při výuce preferuji aktivní učení v souvislostech. Největší radost mi dělá, když jsou děti ve škole spokojené. Hodiny se snažím připravovat tak, aby každé dítě mohlo zažít úspěch, ráda čerpám z jejich znalostí a zkušeností. Vzhledem k tomu, že od svých pedagogických začátků učím v programu Začít spolu, věřím naprosto v tento styl výuky. Jsou pro mě důležité principy tohoto programu. S dětmi buduji vzájemnou důvěru a vztahy mezi nimi. Podporuji jejich spolupráci a vrstevnické učení. Je pro mě také důležitá spolupráce s rodinami dětí – snažím se o partnerský vztah nejen s dětmi, ale i s jejich rodiči. Za úplně nejdůležitější však považuji mít ve třídě nastavenou přátelskou atmosféru a dobré klima. Myslím, že základem je, aby děti škola bavila a těšily se do ní – a podle zpětné vazby od dětí i rodičů se mi to daří. Při tvorbě materiálů do výuky se inspiruji nejen dětmi ve škole, ale také svými vlastními dětmi. Snažím se práci vždy připravovat gradovanou, tak aby si zde každé dítě našlo přesně to, co potřebuje. Osobně ráda překonávám překážky a velké výzvy – proto pro děti také připravuji práci, která je pro ně výzvou. S dětmi také ráda podnikám různé výlety a společně zažíváme různá dobrodružství. Učení je pro mě práce snů, která mě moc baví a dává mi smysl.”
Zobrazit více

Rezervace termínu

Volná místa na tento kurz již bohužel nejsou k dispozici. Pokud máte o kurz zájem, kontaktujte nás prosím.